1η Επιστημονική Συνάντηση

Συνέδρια
Διαδικτυακή Διημερίδα
από 21.10.2022
έως 22.10.2022
1η Επιστημονική Συνάντηση

1η Επιστημονική Συνάντηση
21-22 Οκτωβρίου 2022, Διαδικτυακή Διημερίδα

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Είναι πλέον γνωστό ότι ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί τη μάστιγα του 21ου αιώνα, όχι μόνο γιατί αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο ο επιπολασμός της νόσου, αλλά και γιατί αυξάνονται οι επιπλοκές του από την μη καλή ρύθμισή του.

Η ρύθμισή του δεν αφορά μόνο τα επίπεδα της γλυκόζης, αλλά και την υπέρταση και την δυσλιπιδαιμία, καθώς και πρόληψη ή αντιμετώπιση των επιπλοκών του.

Η αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη δεν γίνεται μόνο στα εξειδικευμένα διαβητολογικά ιατρεία και κέντρα, αλλά κυρίως στα ιατρεία πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Επιβάλλεται λοιπόν η εκπαίδευση των ιατρών στον τομέα αυτό, όχι μόνο στην ολιστική αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη, αλλά και στον εντοπισμό των ατόμων που έχουν σακχαρώδη διαβήτη και δεν το γνωρίζουν, αλλά και των ατόμων που δυνητικά μπορούν να εμφανίσουν τη νόσο αυτή.

Ένα μικρό λιθαράκι στην προσπάθεια αυτή επιδιώκει να βάλει η Επαγγελματική Ένωση Παθολόγων Διαβητολόγων Ελλάδας, η οποία ιδρύθηκε πρόσφατα και σκοπό έχει την προάσπιση των δικαιωμάτων αλλά και των υποχρεώσεων των Ελλήνων Παθολόγων-Διαβητολόγων, καθώς και την ενημέρωση των ιατρών για τον σακχαρώδη διαβήτη. Αφετηρία της προσπάθειας αυτής αποτελεί η «1η Επιστημονική Συνάντηση», η οποία θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 21-22 Οκτωβρίου 2022.

Δείτε περισσότερα

13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καρδιομεταβολικών Παραγόντων Κινδύνου

13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καρδιομεταβολικών Παραγόντων Κινδύνου
3-6 Σεπ 2020 Hotel Elite City Resort Καλαμάτα

44ο Ετήσιο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο

44ο Ετήσιο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο
09-12 Μαϊ 2018 Ξενοδοχείο Divani Caravel Αθήνα

19ο Πανελλήνιο Συνέδριο Υπέρτασης

19ο Πανελλήνιο Συνέδριο Υπέρτασης
18-20 Απρ 2019 Makedonia Palace Hotel Θεσσαλονίκη