20ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Υπέρτασης

Συνέδρια
Με Διαδικτυακή Συμμετοχή
από 19.11.2020
έως 21.11.2020
20ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Υπέρτασης

Αγαπητοί και αγαπητές συνάδελφοι,

Με χαρά σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στο 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Υπέρτασης που θα διεξαχθεί στις 19-21 Νοεμβρίου 2020 διαδικτυακά λόγω των έκτακτων υγειονομικών μέτρων που ισχύουν στη χώρα μας μετά την πανδημία COVID-19. Η Ελληνική Εταιρεία Υπέρτασης δραστηριοποιείται στον ιατρικό επιστημονικό χώρο για τρείς δεκαετίες και πλέον και έχει συμβάλλει σημαντικά, τόσο στην ενημέρωση, όσο και στην εκπαίδευση των Ελλήνων γιατρών.

Η αρτηριακή υπέρταση παραμένει ένα τεράστιο πρόβλημα δημόσιας υγείας και παρουσιάζει συχνά προβλήματα στη διάγνωση, την αξιολόγηση και τη θεραπεία της. Αφορά ένα μεγάλο μέρος του ενήλικου πληθυσμού (30-40%) και πάνω από 50% των ατόμων της τρίτης ηλικίας. Από πρόσφατα δεδομένα φαίνεται ότι, δυστυχώς στη χώρα μας 4 στους 10 ασθενείς είναι αδιάγνωστοι και 8 στους 10 αρρύθμιστοι. ̈Έτσι λοιπόν η υπέρταση συνεχίζει να αποτελεί κυρίαρχο παράγοντα κινδύνου για τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Το 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Υπέρτασης απευθύνεται σε γιατρούς όλων των ειδικοτήτων που ασχολούνται με τη διάγνωση και θεραπεία των υπερτασικών ασθενών και την πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει στόχο τη μετάδοση των σύγχρονων θεωρητικών αλλά κυρίως των πρακτικών γνώσεων για την υπέρταση και τις σχετιζόμενες καταστάσεις και περιλαμβάνει διαλέξεις, συζητήσεις με ειδικούς, παρουσίαση περιπτώσεων, προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις και δορυφορικές διαλέξεις και τραπέζια. Συμμετέχουν πάνω από 50 διακεκριμένοι ειδικοί επιστήμονες από τη χώρα μας αλλά και από το εξωτερικό. Όπως κάθε χρόνο, προσδοκούμε τη συμμετοχή πάνω από 500 γιατρών από όλη την Ελλάδα.

Ευελπιστούμε το πρόγραμμα του συνεδρίου να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις σας και να συμβάλει στη σύγχρονη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της αρτηριακής υπέρτασης στη χώρα μας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Υπέρτασης

Παντελής Ζεμπεκάκης
Καθηγητής Παθολογίας

Δείτε περισσότερα

1η Επιστημονική Συνάντηση

1η Επιστημονική Συνάντηση
21-22 Οκτ 2022 Διαδικτυακή Διημερίδα

9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ανοσολογίας (Προκαταρκτικό Πρόγραμμα)

9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ανοσολογίας (Προκαταρκτικό Πρόγραμμα)
12-14 Δεκ 2013 Κεντρικό Κτήριο Πανεπιστημίου Αθηνών

27o Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας & 15ο Διεθνές Forum Φοιτητών Ιατρικής και Νέων Ιατρών

27o Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας & 15ο Διεθνές Forum Φοιτητών Ιατρικής και Νέων Ιατρών
16-18 Απρ 2021 Epirus Palace Hotel Ιωάννινα